Yapay ZekaTeknoloji

Google Yapay Zeka ile Müzik Üretecek Projesini Tanıttı! 280 Bin Saat Eğitildi!

Google yapay zeka ile müzik üretecek projesinin tanımını gerçekleştirdi.

Google Yapay Zeka ile Müzik Üretecek Projesini Tanıttı! 280 Bin Saat Eğitildi! İşte detaylar.

Google MusicLM adındaki geliştirmekte olduğu yapay zeka projesi beklenenin üzerinde bir sonuç çıkarıyor. Girilen metin ile ortaya başarılı besteler çıkarıyor. Peki bu müzik sektörünü nasıl etkileyecek?

Gelişen teknoloji ve global dünya arasında her gün bir yeniliğe gözlerimizi açıyoruz. Artık teknolojinin hızına yetişmemiz zorlaşıyor. Son dönemin teknoloji dünyasının  gündemi bir süredir yapay zeka olduğunu biliyoruz. Metinleri görsele dönüştürüp, sorunuza seri cevaplar bulabildiğiniz, sadece 3 saniye duyduğu sesleri taklit edebilen, olmayan videoları oluşturabildiğiniz yapay zeka artık müzik besteleyecek.

Google MusicLM
Google MusicLM

Google Yapay Zekası Google MusicLM nedir?

Google’ ın yeni projesi  MusicLM, girdiğiniz metinleri kendi içerisinde çözümleyip müzik besteleyen bir yapay zeka projesi olarak açıklanabilir. Üzerinde çalışılan daha öncesinde tanıştığımız OpenAI Jukebox ve yine Google AudioLM projelerinden farklı olarak Google  MusicLM projesini eğitmek için yaklaşık 280 bin saat müzik ile eğitilen veri tabanı sayesinde Hİ-Fİ kalitesinde şaşırtıcı çeşitlilikte ve derinlikte müzik bestesi ortaya çıkarabiliyor.

Müzik türü, enstrümanları çok güzel bir şekilde birleştirebilen bu proje soyut kavramları kullanmakta da usta bir kaleme dönüşebiliyor. Bambaşka dünyaları bir araya getirip harmanlayıp inanılmaz ezgiler ortaya çıkarabilmekte. Ya da fısıltı, ıslık veya bir resim anlatımını da melodiye dönüştürebiliyor. Hikaye modunda kullandığınız zaman ise farklı girdileri analiz edip bir DJ seti ortaya çıkarabiliyor.

Fakat bu teknolojiyi deneyimleme şansı bulan bazı kullanıcılar, bazen bazı bestelerin girdilerinin çok bağımsız hatta alakasız seslere dönüşerek yapay zekanın hatalı sonuçlar ürettiğini dile getiriyorlar. Google bu projeyi henüz kullanıma açmadı. Nedeni ise telif hakları olduğu belirtiliyor. Çünkü ortaya çıkarılan ürünler var olan müzik eserlerinin tınılarından ilham aldığı sonuçlar vermekte.

Google’ın ChatGPT Hamlesi!” İçeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu