Meta Connect 2022 Etkinliği Gerçekleşti!
Meta Connect 2022 konferansı bu yıl, diğer yıllardan farklı olarak çevrim içi ortamda gerçekleşti.
Meta‘nın her sene gerçekleştirdiği, önemli ürünlerin tanıtıldığı ve şirketin gelecek planlarından bahsedildiği etkinliği 11 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşti. Meta Connect 2022 konferansı bu yıl, diğer yıllardan farklı olarak çevrim içi ortamda gerçekleşti.
Meta’nın geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Facebook Connect 2021 konferansı, bu yıl Meta çatısı altında tekrar şekillendi. Bu yılki konferansın açılış konuşmasını yapan Mark Zuckerberg, geçen yıl gerçekleşen konferansta dünyada yapılması mümkün olmayan aktiviteleri mümkün kılan ve sosyalleşmeyi bambaşka bir boyuta taşıyan “Metaverse” ile ilgili planlarını paylaşmıştı. Mark Zuckerberg, bu yıl hepsinin meyvelerini topluyor.
Meta Connect 2022 konferansından tüm ayrıntılar;
- Microsoft ve Meta’nın kilit bir ortaklık kurdu.
Meta, konferans sırasında birçok iş birliğini de duyurdu. Bunlardan en önemlisi Microsoft ile ortaklığı oldu.
Ortaklık ile Teams, Windows 365, Office ve Xbox Cloud Gaming, Quest VR gözlükler ile entegre çalışacak. Böylelikle sanal gerçeklik teknolojisine önemli adımlar atıldığını görmüş olduk. Ayrıca kullanıcılar Word, Excel, Powerpoint ve Outlook gibi araçların web uygulama sürümlerini de kullanabilecek. Söz konusu kilit ortaklık, Meta için büyük bir kitle potansiyeli oluşturdu.
- Horizon Worlds geliştirilecek.
Günümüzde, insanların sanal gerçeklik teknolojisi ile daha çok vakit geçirmesi ve çok oyunculu oyunlar oynaması gibi aktiviteler Meta’nın Horizon Worlds projesini alevlendirdi. Bu bağlamda Meta, Horizon Worlds‘ü web sürümde geliştirdiğini açıkladı. Böylelikle kullanıcılar, VR gözlüklerle sınırlı kalmadan her cihazdan diğer kullanıcılarla bağlantı kurabilecek.
Meta, sevilen popüler markalardan bazılarının sanal kıyafetlerini içeren bir “Avatar Mağazası” da kuracak.
- Horizon Workrooms için yeni özellikler duyuruldu.
Söylediğimiz gibi, Meta geçen yıldan beri metaverse ve sanal gerçeklik teknolojisi konusunda oldukça iddialıydı. Şirket, ekiplerin birbiri ile bağlantı kurabilmesi için yeni bir VR alan geliştirdi.
Horizon Workrooms, daha gerçekçi avatarlar, toplantı sırasında yapışkan notlar, daha net yazılar için yeni bir kalem ucu bulunan bir ofis barındırıyor. Ofiste, 360 derece kapsayıcı ses özelliğine sahip gruplar kurabilirsiniz. Tabii ki bu özelliklerin hepsi, Meta’nın yeni çıkaracağı Meta Quest Pro VR gözlük ile daha gerçekçi oluyor.
- Gelecek teknolojisi geliştiriliyor.
Meta, özellikle VR gözlüklerde kullanılacak bilgi işlem, grafik, ekran, sensör ve yapay zekâ teknolojisine yatırım yaptıkları söyledi. Teknoloji devi şirketin, Aria Projesi ve Carnegie Mellon Üniversitesi ile yaptığı ortaklık ile görme engelli insanların iç mekanlarda daha rahat gezinmelerine yardımcı olacak.
Metaverse dünyasının tek bir şirket tarafından inşa edilemeyeceğini düşünen Meta, daha birçok iş birliğini ve projesini duyuracak gibi duruyor.
2 Yorum