Kültür Sanat

Yazılımcılara Tavsiye Edilen 5 Kitap!

Yazılımcılara Tavsiye Edilen 5 Kitap!

Yazılımcılara tavsiye edilen kitaplar nelerdir? Hangi kitaplar ile kendilerini geliştirebilirler? İşte Detaylar!

Her meslekte olduğu gibi yazılımcıların da kişisel ve fikirsel gelişim sürecine katkıda bulunmak için kitap arayışına girebilirler. Ancak hangi kitapların alanları ile ilgili olduğunu bilmiyorlarsa işleri zorlaşabilir. Hatta bir yazılımcıysanız ve ne okuyacağınıza karar veremiyorsanız gelin sizin için oluşturduğumuz 5 muhteşem kitabı inceleyelim.

yazılımcılara tavsiye edilen kitaplar
yazılımcılara tavsiye edilen kitaplar

Yazılımcılara Tavsiye Edilen 5 Kitap

1.Clean code: A Handbook of Agile Software Crafsmanship

Bu kitap size temiz kod yazmak neden önemlidir bununla ilgili öğütler vermekte. Kötü yazılmış olan kodlar bile çalışıyorken neden temiz kod yazmalıyız sorusuna cevap olarak başarıya ulaşmak olarak yanıt veren bu kitap yazılım ile ilgilenen insanlar için bir danışman denilebilir. Ancak kitapta görebileceğiniz bazı kod örnekleri bulunuyor. Bu örnekleri  sadece okumanızın sizi geliştireceğini düşünmeniz yanlış olacaktır. Gördüğünüz kodları deneyerek gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.

Kitap hakkında meslektaşlarınızın bakış açısına buradan ulaşabilirsiniz.

2. The Pragmatic Programmer: From Journeyman to Master

Programlamaya yeni başlayanlar için etkili olabilecek bu kitap, Andrew HUNT ve David THOMAS tarafından 1999 yılında okuyuculara hazırlanmış. Kendini belli bir seviyeye getirmiş yazılımcılar için pek yeni bilgiler içermiyor olsa bile bazı noktalarda hazine bulmuş gibi sizi etkileyebilir. Kitap günümüze nazaran, programlama hakkında döneminin en etkili kitaplarından biri olarak kabul edilebilir. İçerisinde bilgisayar programlama ve yazılım mühendisliği üzerine bilgiler içermekte. Kitap gelişim süreciniz için pragmatik yöntemler sunuyor.

3.The Mythical Man-Month: Essays on Software Engineering

Kitap içeriği bakımından biraz cinsiyetçi olmasının yanı sıra karmaşık projelerin yönetimi yapan yazılımcılara yöntemler sunuyor diyebiliriz. Sonrasında makalesinden fikirler ekleyerek kitabı yeniden yayımlamıştır.

4.Peopleware: Productive Projects and Teams

1987 yılında yazılan bu kitap yazılım organizasyonu yönetimi hakkında size bilgi verebilecek en iyi kitaplardan biri olma özelliğini hala koruyor. İçerisinde bilgi vermek istediği konuların çoğunu somut örnekler vererek okuyucularına ileten kitap eğer bir takım lideriyseniz ve yeteneklerinizi geliştirmek istiyorsanız işinize yarayacağını söyleyebiliriz.

5.Soft Skils: The Software Developer’s Life Manual

2014 yılında yayımlanan bu kitap, kariyerde verimlilik üzerine size yaşam koçluğu yapıyor. Kitap okuması eğlenceli ve okuyucuyu sıkmıyor. İyi bir programcı olmak istiyorsanız yaşam koçunuzu buldunuz diyebiliriz.

Umarız ki kariyer gelişiminiz için önerdiğimiz kitaplar sizin için fayda sağlayabilir. Sizde yazılıma yeni başlayanlar için mutlaka  önerilerinizi yorum yaparak iletmeyi unutmayın.

Gülse Birsel Kalemi “Yılbaşı Gecesi” Filmi Geliyor!

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu