Sosyal Medyaİnternet

Hediyeler ile Instagram’da Hediye Rüzgarları Esecek!

Sosyal medya platformları üzerinden para kazanmak, oldukça tercih edilen bir gelir kapısı oldu. Bu sebeple, sosyal medya platformları, gitgide daha çok para kazanabileceğiniz özellikleri sunmaya başladı. Platformlarda, hem uygulama hem de içerik üreticilerinin yararına birçok gelir elde yolu mevcut.

Çoğu şirket, birbirleriyle entegre çalışarak özellikle reklam yollarıyla güzel gelirler elde ediyor. Hatırlarsanız Meta, uygulamalarına daha fazla ücretli özellik eklemek için, New Monetization Experiences adında bir araştırma ekibi bile kurmuştu. Meta, yeni projesi Instagram Gifts üzerinde çalışmaya başladı.

Instagram Yeni Gelir Kapısını Açıyor: Instagram Hediyeler

Bildiğiniz üzere popüler içerik üreticileri, takipçileri üzerinde oldukça büyük etkilere sahip. Neredeyse bir arkadaşmışız gibi onların önerilerine uyuyor, bazen de tarzlarından etkileniyoruz. Bir dizi veya film izler gibi onların hayatlarını izliyor, uygulamalarda saatlerce vakit harcayabiliyoruz.

Instagram bunu fark etmiş olacak ki, içerik üreticilerine hediye gönderebileceğiniz bir özellik üzerinde çalışıyor. Twitch ve YouTube gibi abonelik sistemi ile, içerik üreticilerine büyük gelirler sağlayan platformlardan sonra, Instagram da bazı fikirler edinmiş.

Paylaşılan tweetlerden anladığımız kadarıyla uygulama, hediye, sponsorluk, abonelik gibi yepyeni sistemleri denemeye hazırlanıyor. Instagram Gifts kısmı, bir süredir halka kapalı bir şekilde test ediliyordu.

Özelliğin mantığı, canlı yayın veya videolar esnasında, abonelerin göndereceği rozet tarzı hediye verme şeklinde çalışacak. Yani, sevdiğiniz bir içerik üreticisine hediye göndermek isterseniz, rozet satın almanız gerekecek. Rozetler sonradan, içerik üreticileri tarafından paraya çevrilebilecek. Böylelikle Instagram da, bozdurulan rozetlerden pay alarak kârlı çıkacak.

Instagram Gifts’in tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağını henüz bilmiyoruz fakat, belirli kullanıcılara yavaş yavaş ulaşabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu