Donanım ve ElektronikTeknoloji

Pixel Watch: Google’ın İlk Akıllı Saati

Teknoloji devi Google, geçtiğimiz aylarda bir akıllı saat üreteceğinin haberini vermişti. Ayrıntıları konusunda pek açıklama yapmayan şirket, Keynote sunumunda tanıttığı ürünler ile ile birlikte Google Pixel Watch‘u gösterdi. Hakkında ayrıntılı bilgiyi ileriki aylarda öğrenebileceğimiz söylenen saatin, birkaç sızıntısı ortaya çıktı.

Google Pixel Watch, diğer akıllı saatler ile benzer özellikler taşıyacak fakat işlemcisi ve sensörleri hakkında pek bilgimiz yoktu. Exynos 9110 yongaya ve OLED ekrana sahip olacağı muhtemel saatin, 2 GB RAM ile birlikte 32 GB hafızaya sahip olabilir.

Birkaç fotoğrafını gördüğümüz saatin tasarımı, oldukça sade ve şık görünüyordu. Saat, Google’ın Home sistemleriyle de entegre çalışacak ve Google Asistan, Maps gibi hizmetleri de bünyesinde barındıracak.

Google Pixel 7
Google Pixel 7

Google Pixel Watch’un fiyatı ve tasarım sızıntıları ortaya çıktı.

Teknoloji devi şirket, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro telefonlarını da tanıtacağı 6 Ekim’deki etkinliğinde, akıllı saatini de gösterecek. Saat ile tanışmamıza 1 aydan az bir zaman kala, birkaç sızıntı ortaya çıktı.

Pixel Watch‘un, Huawei, Apple ve Samsung gibi akıllı saat konusunda öncü markaların ürünleri ile yarışacağını zaten tahmin ediyorduk. Pixel Watch, tasarım konusunda oldukça sade görünse de, kayışının renk seçenekleri konusunda skalası epey bir geniş olabilir. Renk çeşitliliği ve tabii ki pil ömrü, bir akıllı saati öne çıkarabilecek en önemli unsurlar.

Senenin başında çıkan bazı haberlere göre, saatin temelde 3 farklı rengi var. Bununla beraber, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantılarını destekleyecek saatin, LTE bağlantısını da destekleyeceği haberleri ile birlikte 3 farklı versiyonu olacağı ortaya çıkmıştı.

Google Pixel Watch
Google Pixel Watch

Dediğimiz gibi saat ”obsidiyen, kömür rengi ve tebeşir” adı verilen 3 farklı renk seçeneği ile gelebilir. Kirli beyaz, siyah ve bir ihtimal koyu bir gri renk ile ortaya çıkabilir. Samsung Watch modellerindeki gibi lila renk veya Apple Watch gibi rose gold detayları barındıran daha soft renklerin üretimi var mı henüz bilmiyoruz. Fakat, bu renkler de oldukça tercih edilen tonlar.

Aldığımız duyumlara ve tahminlere göre, saatin fiyatı 4000-7000 TL arasında değişiklik gösterebilir ki, bu da kur üzerinden yaklaşık 250-350 Euro arasına tekabül eder.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu