Sosyal MedyaDijital Platformlar

Instagram Fotoğraflarda 9:16 Ölçeğe Geçiyor!

Instagram, bazı yakınmaları duymuş olacak ki, fotoğraflarda 9:16 ölçeğe geçiyor.

Video ve fotoğraf paylaşımlarında oldukça popüler olan sosyal medya platformu Instagram, yeni bir özellik üzerinde daha çalışıyor.

 

Instagram'ın, TikTok'a benzemesine Kylie Jenner'dan tepki.
Instagram’ın, TikTok’a benzemesine Kylie Jenner’dan tepki.

Platform, geçtiğimiz günlerde özellikle video gönderilere getirilen yeni özellikler sonrasında, TikTok’a benzemesi yönünden büyük takipçili hesaplar da (Kim Kardashian, Kylie Jenner vs.) dahil olmak üzere, kullanıcılardan oldukça büyük tepkiler almıştı.

Platform, gelen tepkilerden sonra bazı güncellemeleri iptal etti ve daha temkinli davranmaya karar verdi. Instagram’ın günümüzdeki başkanı ve aynı zamanda eski Facebook yöneticisi olan Adam Mosseri de gelen tepkiler üzerine, hatalarını kabul ettiğini ve büyük bir geri adım atıp yeniden yapılanma gerektiğini söylemişti.

Şu an 4:5 ölçülerinde koyabildiğimiz dikey fotoğraf postlarda, tüm fotoğrafı alamadan kırpmak zorunda kalıyorduk.

Instagram, bu yakınmaları duymuş olacak ki, fotoğraflarda 9:16 ölçeğe geçiyor.

Mosseri, geçtiğimiz hafta yapılan Ask Me Anything etkinliğinde bazı sorulara cevap verdi. Uzun boyutlu videoların olduğunu fakat fotoğrafların olmadığını, video ve fotoğraflara eşit değerlendirilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

Böylelikle Mosseri, 9:16 ölçekli fotoğrafların çalışmalarına başlandığını duyurmuş oldu. Gelecek yeni özellik ile beraber fotoğraflar da Reels kısmında olduğu gibi tüm ekranımızı kaplayacak gibi duruyor. Fotoğrafları kırpmak zorunda olmayacak olmak, güzel bir haber.

Instagram, 4:5 ölçekten 9:16 ölçeğe geçiyor.
Instagram, 4:5 ölçekten 9:16 ölçeğe geçiyor.

Özelliğin birkaç hafta içinde test edilmeye başlanacağı belirtiliyor. Yenilikten memnun olmayacaklar için sevindirici bir haber olarak, gelecek yeni ölçek sistemi isteğe bağlı kullanımda olacak. Yani, isteyenler eski formatta da paylaşım yapabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu