Donanım ve Elektronik

iPhone SE 4’ün Lansmanda Neler Sunacak?

iPhone SE 4'ün 2025'in ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. İşte detaylar!

iPhone SE 4’ün gelecek yıl piyasaya sürüleceği iddia ediliyor. Tanıtım öncesinde ortaya çıkan yeni bir rapor, Apple Intelligence ile donatılmış yapay zeka özelliklerinin bu uygun fiyatlı iPhone modeline de eklenebileceğini belirtiyor. Ancak, bu, cihaza eklenmesi beklenen tek yenilik değil. Yeni iPhone SE modelinin iPhone 14’e benzer bir tasarıma sahip olacağı, ayrıca bir OLED ekran ve 48 megapiksellik tek bir kamerayla donatılacağı bildiriliyor.

iPhone SE 4’ün Apple Intelligence Özellikleriyle Gelmesi Bekleniyor

Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On bülteninde yer alan bir rapora göre Apple, iPhone SE 4’ü 2025’in başlarında piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu tarih, Apple’ın amiral gemisi olmayan modelinin 2025’in ilk çeyreğinde çıkacağına dair önceki raporlarla örtüşüyor. Rapora göre, yeni iPhone SE modeli önemli iyileştirmeler alabilir. En dikkat çekici yeniliğin, cihazın lansmanında Apple Intelligence özelliklerinin eklenmesi olacağı öne sürülüyor.

iphone-se-4-3

Bu yapay zeka özelliklerinin tam olarak neleri kapsayacağı henüz belli olmasa da, cihaza bazı yoğun işlem gerektiren özelliklerin dahil edilmeyebileceği düşünülüyor. Gurman, yeni iPhone SE’nin tasarımının iPhone 14’e benzeyebileceğini ve OLED ekranın “tüm cihazı” kaplayabileceğini belirtiyor. Daha önceki raporlarda, Apple’ın iPhone SE 4 için 6,1 inçlik Super XDR ekranları kullanabileceği belirtilmişti. Bu ekranların bir kısmının, maliyetleri düşürmek amacıyla, LG Display tarafından üretilen ve iPhone 13’te kullanılan panellerden alınabileceği söyleniyor.

Ancak, ekranların çoğunluğunun BOE Technology tarafından üretileceği de iddia ediliyor. Bunun yanı sıra, iPhone SE 4’ün tek bir 48 megapiksel arka kameraya sahip olacağı bildiriliyor. Cihazın Apple A18 yonga seti ile 6 GB ve 8 GB LPDDR5 RAM seçenekleri sunacağı belirtiliyor. Diğer muhtemel yenilikler arasında Face ID, USB Type-C şarj ve veri portu gibi özellikler yer alıyor.

Sipariş Zili Uygulaması Artık Yayında!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu