Yapay Zeka

Kuran GPT, Yapay Zekanın Yeni Hizmeti!

Kur'an-ı Kerim'i Türkçe ve Arapçasıyla tamamıyla GPT’ye geçirerek custom GPT olarak KuranGPT’i oluşturuldu. İşte detaylar!

Sosyal medya platformu X üzerinden geçtiğimiz günlerde yazılım mühendisi Mustafa Akçakaya, (X’teki adı ile @makcadev) Kuran GPT oluşturduğunu ve bunu kullanıma sunduğunu duyurdu. Mustafa Akçakaya’nın paylaşımı ve KuranGPT hakkında söyledikleri haberimizin devamında…

Kuran GPT, Yapay Zekanın Gücünü Kullanacağımız Yeni Bir Gelişme!

Mustafa Akçakaya, yaptığı paylaşım ile platform üzerinden takipçileri ile yeni geliştirmesini sundu. Gerçekleştirdiği paylaşımda, ” Bütün Kur’an’ı Türkçesiyle ve Arapçasıyla komple GPT’ye geçirip custom GPT olarak KuranGPT’i oluşturdum. Hacının hocanın sözüne kalmamak için ne sorarsanız size Kur’an’dan referans ile yanıtlarını veriyor. Size biraz bahsedeyim. ”

Kuran GPT

“En bayıldığım kısım Kur’an’ı aktardıktan sonra KuranGPT’ye Kur’an’ın kendi anlatımına göre Kur’an’ın resmini çiz dedim. Tekte o kadar güzel oldu ki bunu alıp KuranGPT’nin hesap resmi yaptım. İstediğin bilgileri de derletebiliyorsun. Aslında bir hedefim de böyle farklı yerlerde bulunan bilgileri derlemekti. KuranGPT sayesinde ona da gerek kalmadı. İstediğimizde derlenir hale dönüştü. Örneğin iyi bir insan nasıl olunur? Dünyada nelerden sakınmalıyım? Kibir ve gururun zararı nedir? Sana neler sorabilirim bana örnek sorular ver bile diyebilirsin.” diyerek tüm kullanıcılara açık bir şekilde linki paylaştığı görüldü.

Ancak Diyanet yetkilileri Euronews‘e verdiği demeçte” “İslamiyet’in bir bütün olarak Kur’an-ı Kerim’den ibaret olmadığını” ve “hadis, fıkıh gibi birden fazla farklı ilimden beslendiğini” belirten yetkililer, henüz gelişim aşamasındaki KuranGPT’nin “yanıltıcı olabileceğini” belirtiyorlar.

Sizde denemek isterseniz Kuran GPT’ye buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu